top of page

Apparatuurverzekering voor studenten

Als student fotografie/film heb je mogelijk al een aanzienlijk bedrag aan foto/film apparatuur in huis. Die apparatuur is best kwetsbaar en duur. Bij ons kan je die apparatuur prima verzekeren.

  • Ruime dekking, valschade, krassen op de lens

  • Aantrekkelijk premie

  • Nieuwwaarde regeling

  • Snelle schade afhandelingDe Apparatuur Verzekering is geschikt voor je kwetsbare apparatuur, zoals je body’s, lenzen, digitale back, lichtsets ed. Je apparatuur wordt per item opgenomen op de specificatielijst.


Er zijn een aantal varianten:

  1. Apparatuur Europadekking

    Deze dekking is voor je apparatuur die je zowel binnen (thuis) als buiten (geografisch Europa) gebruikt. Voor een reis buiten Europa is een tijdelijke Werelddekking makkelijk bij te verzekeren.

  2. Apparatuur Werelddekking

    Deze dekking is voor je apparatuur die je zowel binnen (thuis) als buiten (wereldwijd) gebruikt. Geschikt als je regelmatig buiten Europa bent.


Bereken je premie

We gaan ervan uit dat je niet bent aangesloten bij een brancheorganisatie en we rekenen met een eigen risico van € 50,00 per gebeurtenis op basis van Europadekking.


Hier kun je de totaalwaarde van jouw apparatuur opgeven. We schrijven niet af op je apparatuur, daarom adviseren we hier de nieuwwaarde op te geven. Stel dat je een body tweedehands hebt gekocht, dan kan je die waarde opgeven. Die mag je dan met 20% verhogen, zodat je wat meer “ruimte” hebt bij een schade.
Offerte aanvragen

Voor diverse beroepsorganisatie, zoals DuPho, NPS, CPS, MPN, hebben we kortingen en speciale dekkingen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan.Studenten FotoAcademie (Apparatuur-fotoacademie-verzekering)

Indien u gebruik maakt van apparatuur van de Fotoacademie kunnen wij dit voor u verzekeren.


Indien u apparatuur beschadigt, zal de Fotoacademie u voor maximaal € 600,— aanspreken voor deze schade.


De volgende speciale clausule wordt hiertoe op de polis geplaatst:

In afwijking op het bepaalde in de polisvoorwaarden nummer 1014 artikel 7.3 wordt het volgende bepaald. De genoemde verzekerde waarde ad. € 1.500,— voor verzekerde apparatuur van de Fotoacademie is een schatting door assuradeuren ter premie bepaling. Indien verzekerde deze apparatuur in bruikleen heeft zal, wanneer de Fotoacademie de verzekerde aansprakelijk stelt voor een schade aan deze apparatuur, bij een gedekt evenement, de schade aan deze apparatuur worden vergoed, tot maximaal € 600,—, zijnde het maximale bedrag waarvoor de Fotoacademie verzekerde aansprakelijk stelt.


De schade afwikkeling geschied op basis van dagwaarde, zijnde de waarde van de apparatuur direct voor het moment van schade onder aftrek van de eventuele restantwaarde.


Premie Apparatuur Fotoacademie: € 26,25 per jaar excl. 21% assurantiebelasting

bottom of page