top of page

Apparatuurverzekering

Als fotograaf is je apparatuur een van de meest belangrijke onderdelen van de inventaris. Het is je gereedschap waar je niet zonder kan. Dat gereedschap is kwetsbaar en duur, dat vereist een bijzondere verzekering die voldoende dekking geeft voor je apparatuur.

  • Ruime dekking, valschade, krassen op de lens

  • Aantrekkelijke premie

  • Nieuwwaarderegeling

  • Snelle schadeafhandeling

De Apparatuur Verzekering is geschikt voor je kwetsbare apparatuur, zoals je body’s, lenzen, digitale back, lichtsets e.d. Je apparatuur wordt per item opgenomen op de specificatielijst.


Er zijn een aantal varianten:


1. Apparatuur panddekking

Deze dekking is geschikt voor je apparatuur die de studio niet uit komt. Bijvoorbeeld een technische camera. De dekking beperkt zich tot het in de polis genoemde risicoadres.

De dekking wordt niet veel gesloten en is bedoeld voor studiofotografen.


2. Apparatuur Nederlanddekking

Deze dekking is voor je apparatuur die je zowel binnen (studio) als buiten (in Nederland) gebruikt. De dekking is alleen beschikbaar voor leden van DuPho, geboorte en afscheidsfotografen. Let op: Nederland is klein en voor je het weet ben je de grens over, bijv. een korte vakantie of opdracht in Belgie.


3. Apparatuur Europadekking

Deze dekking is voor je apparatuur die je zowel binnen (studio) als buiten (geografisch Europa) gebruikt. Dit is de meest gekozen dekking en voor een reis buiten Europa is een tijdelijke Werelddekking makkelijk bij te verzekeren.


4. Apparatuur Werelddekking

Deze dekking is voor je apparatuur die je zowel binnen (studio) als buiten (wereldwijd) gebruikt.

Geschikt voor fotografen en filmers die regelmatig buiten Europa aan het werk zijn.


Bereken je premie

We gaan ervan uit dat je niet bent aangesloten bij een brancheorganisatie en we rekenen met een eigen risico van € 200,00 per gebeurtenis op basis van Europadekking.


Hier kun je de totaalwaarde van jouw apparatuur opgeven. We schrijven niet af op je apparatuur, daarom adviseren we hier de nieuwwaarde op te geven. Stel dat je een body tweedehands hebt gekocht, dan kan je die waarde opgeven. Die mag je dan met 20% verhogen, zodat je wat meer “ruimte” hebt bij een schade.


Offerte aanvragen

Voor diverse beroepsorganisatie, zoals DuPho, NPS, CPS, MPN, Studenten hebben we kortingen en speciale dekkingen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan.


bottom of page